Pecah Berita! Muhyiddin Yassin Perangkap Najib Razak di Parlimen Pekan?

Posted by Dr Twetnama 1 341 comments

Kuala Lumpur - by @tiewnama
seperkara yang selalu tim era pasca ucapkan adalah kajian mengenai dendam serta cubaan merebut kerusi presiden umno semakin sengit dan penuh dengan persaingan. kini timbalan perdana menteri muhyiddin yassin dengan segala kata kata tersirat telah cuba untuk menjadikan Najib Razak kalah di parlimen pekan dan seterusnya beliau boleh dengan mudah menjadi 
perdana menteri malaysia.

berikut adalah kata kata yang keluar dari mulut muhyiddin yassin sendiri. "Bagi perdana 
menteri lagi ramai lebih meriah," - Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin ketika 
diminta mengulas hasrat presiden Pas yang mengumumkan untuk berdepan dengan Perdana Menteri Najib Razak di kerusi Parlimen Pekan dalam pilihan raya umum akan datang. "Apapun ini proses pilihan raya umum. Tak penting buat komen. Perkara disebutkan orang politik kadang-kadang jadi, kadang-kadang tak jadi," 

kata kata muhyiddin ini menggambarkan bahawa Najib Razak bakal berdepan dengan 
kekalahan dan bakal berdepan dengan seteru dari pembangkang dan dari dalam umno sendiri, muhyiddin yassin pasti akan melakukan apa saja untuk di nobatkan sebagai perdana menteri kerana umum tahu akan usianya yang lebih tua dari Najib Razak tidak layak untuk menjadi
hanya timbalan perdana menteri buat selamanya.

di dalam umno sudah di ketahui umum yang mereka ini berpuak puak dan bersikap bermuka muka, apakah muhyiddin yassin sedang mengintai kerusi empuk presiden umno semasa perhimpunan agung umno akan datang? bagi menjamin kemenangan Barisan Nasional yang 
mana kini Najib Razak di lihat terlalu lemah kerana di kelilingi oleh musuh musuh dari dalam selimut yang berada bersamanya?

kerana berdasarkan kajian, ahli pas di pekan pahang  kini seramai 12 ribu anggota, pkr seramai 11 ribu ahli, dap mempunyai 2 ribu ahli, dan golongan atas pagar anak muda berjumlah hampir 40% dari 79 ribu pengundi atau 30 ribu pengundi muda.

1999 Jumlah mengundi  26,797 menang  13,148   majoriti  241 undi rosak 631 
2004 Jumlah mengundi  41,046 menang  31,956   majoriti  22,922 undi rosak 56 
2008 Jumlah mengundi  47,870  menang  36,262  majoriti  26,464 undi rosak 1,261 
2013 Jumlah mengundi  50,000 + 29000 pengundi baru, undi pos, undi warga asing,
total adalah 79 ribu pengundi di parlimen pekan kawasan Najib Razak.

kira kiranya begini, 12 ribu + 11 ribu + 2 ribu = 25 ribu pengundi ahli Pakatan rakyat akan
pasti 99% mengundi calon Pakatan Rakyat, 79 ribu - 25 ribu = 54 ribu pengundi yang tinggal,
golongan anak muda pula mewakili 40% atau 30 ribu pengundi, dengan adanya medium media
maya dan sebagainya, kajian tim era pasca, pasti lebih dari 25 ribu anak muda ini akan mengundi
calon PR lebih lebih lagi jika Tuan Guru Hadi Awang yang bertanding. 

jumlah total semua adalah 25 ribu anak muda + 25 ribu ahli PR = 50 ribu pengundi akan membuang undi ke pakatan rakyat di parlimen pekan. kini tinggal 29 ribu saja pengundi akan mengundi Barisan Nasional yang di wakili oleh Najib Razak. kerana itulah Muyhiddin Yassin berkata sedemikian, kem umno semakin bergolak. semakin parah semakin menuju ke muzium negara.

berdasarkan statistik ini, muhyiddin yassin tahu Najib Razak Bakal di kuburkan di parlimen pekan dan beliau telah menambahkan minyak dalam api supaya ianya marak dengan cepat dan seterusnya dengan mudah beliau boleh di angkat ke jawatan presiden umno merangkap perdana menteri.

Parlimen Pekan
BN - 28 ribu termasuk undi pos
PR 48 ribu undi rakyat malaysia.
maka Najib Razak boleh kemas barang menuju monggolia bersama rosmah mansor.


by @tiewnama - Masak Najib Razak Kena Lunyai Dengan Tim Muhyiddin Yassin.
kahkahkahkahkah

Dengar Baik Baik. 1malaysia bawah tapak kaki muhyiddin yassin saja.


Barisan Nasional akan menjadi reban ayam saja pru 13 ini. Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 
Comments
1 Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...