PECAH BERITA!! UTUSAN TELAH DI HIJACK OLEH BLOGGER KERANA HINA BEKAS PRESIDENT MEREKA!

Posted by Prof. Era Pasca 0 341 comments
Kuala Lumpur - @erapasca
Utusan Malaysia yang selama ini telah di cop sebagai penyebar fitnah terbesar bagi parti seakan melayu iaitu umno telah menarik kembali kecaman demi kecaman serta hinaan yang tidak berasas terhadap bekas presiden Indonesia Habibie.

bekas presiden indonesia inilah yang telah menggulingkan presiden rasuah maha hebat indonesia iaitu suharto yang isterinya di kenali sebagai ratu tuti yang membawa maksud setiap projek kerajaaan, twenty % adalah milik ratu tuti atau twenty ini.

utusan malaysia tidak berani menvideokan ulasan mereka kerana utusan khuatir akan di saman hampir rm 100 juta oleh habibie yang juga sahabat rapat bagi anwar ibrahim.

PIC 2 : Bekas Menteri Penerangan cum baruah tegar UMNO
kenyataan menghina oleh Zainudin Mydeen [PIC2] tempoh hari adalah kerana beliau
mempertahankan kerajaan rasuah dan salah guna kuasa Barisan Nasional dan Najib 
Razak beserta barisan kepimpinan yang semakin di lihat terlalu bodoh oleh rakyat malaysia.

Apa yang berlaku pada bekas Presiden Suharto adalah sama jalan ceriteranya dengan 
perdana menteri malaysia sekarang, anda hanya perlu tukar saja nama suharto kepada najib
razak dan ratu tuti kepada rosmah mansor kerana kini malaysia adalah kerajaan rasuah no 2 dunia,
menipu pilihanraya, berlaku zalim terhadap para demonstrasi keamanan

TULISAN ASAL BARUAH YG SEMPAT DI PRINTSCREEN
TERKINI: UTUSAN TARIK BALIK KERANA TAKUT DGN INDONESIA,
MEREKA TAHU TUDUHAN MEREKA TIDAK BERASAS! KAHKAHKAH
AKHBAR INDONESIA pun RILEX saja!
UTUSAN dan MELAYU KACUK MAIDEEN je BODOHkan diri.

P/S: SEBENARNYA UTUSAN SENDIRI YANG TARIK TULISAN HINA MEREKA. TIADA SIAPA PUN NAK HIJACK AKHBAR HINA INI. Sekian Terima Kasih.. kahkahkah

Berikut (di bawah) adalah tindakan yang akan diambil oleh Majlis Permesyuaratan Rakyat (MPR) Indonesia terhadap Malaysia berikutan kenyataan bangang bekas Menteri dari UMNO itu
KUALA LUMPUR, 13 Dis — Majlis Permesyuaratan Rakyat (MPR), sebuah badan perundangan Indonesia akan menghantar surat bantahan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan mengkritik kenyataan bekas menteri Umno Tan Sri Zainuddin Maidin kerana menggelar bekas presiden mereka, B.J. Habibie sebagai “anjing imperialis”. 

Perwakilan MPR mengambil sikap tegas di atas kenyataan Zainuddin, yang menambahkan ketegangan di antara kedua-dua negara. 
Speaker MPR, Pramono Anung dilaporkan oleh Jakarta Globe hari ini bahawa bekas menteri penerangan itu harus mengetahui cara untuk berkomunikasi dengan baik dan penuh kesopanan. 
Beliau juga memberi amaran kenyataan sedemikian mungkin menjejaskan hubungan Kuala Lumpur-Jakarta. 
“Kita akan hantar surat kepada Perdana Menteri Malaysia, kita membantah kenyataannya. 
“Kita berharap tindakan yang tegas perlu diambil kepada beliau, kerana ia datang dari bekas menteri penerangan,” katanya di dalam akhbar berbahasa Inggeris itu. 
Zainuddin mengkritik Habibie yang memberi syarahan umum di Universiti Industri Selangor (Unisel) dalam Utusan Malaysia Isnin lalu, dengan memanggilnya sebagai “sombong” dan menyamakan beliau dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum mengakhiri artikel tersebut dengan memanggil mereka “anjing imperialis”. 
“Saya tidak boleh bayangkan bagaimana terseksanya penonton [di Unisel] untuk mendengar seorang lelaki yang egonya tinggi, terutamanya selepas dia akhirnya mendapat peluang untuk bercakap di hadapan mereka yang dia anggap sebagai bodoh, selepas sekian lama rakyat Indonesia tidak mahu mendengar atau menghormatinya,” kata Maidin di dalam ruang editorial Utusan, menurut Jakarta Globe. 
Pengerusi parti pemerintah Indonesia Parti Demokratik Anas Urbaningrum juga membantah kenyataan Zainuddin. 
“Bekas menteri dari Umno itu perlu diajar cara-cara untuk bersopan.
“Dia tidak seharusnya mengheret mantan Presiden Habibie dalam persaingan politik mereka dengan menghinanya. Ini tidak sepatutnya berlaku,” kata Anas lagi. 
Beliau juga menyeru pemerintah Indonesia untuk menuntut maaf dari Zainuddin kepada Habibie ke atas penghinaannya, kata akhbar itu lagi. 
Selasa lalu, Menteri Luar Marty Natalegawa berkata, Jakarta tidak melayan artikel tersebut dan menganggap itu cuma “perkara remeh”.
Menteri itu dilaporkan berkata bahawa kenyataan Zainuddin adalah “gila”, tetapi tidak berminat untuk membaca artikel tersebut, dengan menambah bahawa kerajaan mempunyai banyak tugas berbanding memberi tumpuan kepada seorang bekas menteri dari Malaysia. 
Semalam, timbalan presiden PKR, Mohamed Azmin Ali mahu Zainuddin memohon maaf atas penghinaannya ke atas Habibie dan Anwar, dengan berkata kenyataannya dapat menambah ketegangan Malaysia dan Indonesia. 
Comment Habibie sendiri yang cool.

COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN
Comments
0 Comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...